translate

dijous, 29 de desembre del 2011

10. Mousse de taronja


Ingredients per a 6 persones:

500 ml de nata per muntar.
200 ml de llet.
100 gr de sucre.
100 ml d'aigua.
Pell de dues taronges.
Quatre làmines de gelatina.
150 gr de melmelada de taronja "no amarga" (feta a casa)

Procediment:
1. Pelem dues taronges.
2. Bullim les pells en llet, dos minuts.
3. Posem a remullar la gelatina en un bol d'aigua.
4. Colem la llet, afegim una cullerada de melmelada i barregem tres fulles de gelatina. Remenem i les posem a refredar (reservem una fulla de gelatina per la cobertura).
5. En un recipient molt fred, muntem la nata. Si tenim robot o batedora per muntar millor.

 NOTA:
1. La nata per sobre la temperatura dels quatre graus costa molt de muntar.
2. La nata de muntar te un 40% de matèria grassa i això és molt important per muntar. 
(No provem de muntar nata per cuinar, crec que és del tot impossible! La nata de cuinar sol tenir entre un 16% i un 22% de matèria grassa.)
3. Poseu el recipient on muntareu la nata uns minuts al congelador abans de muntar-la.
Recipients freds, nets i secs.


6. Barregem la llet freda però no cuallada i la nata muntada amb cura de no espatllar la textura.

7. Disposem la mescla en bols, copes o gots; on penseu que la presentació del postre quedi mes bé. Repòs a la nevera, trenta minuts mínim. Deixem un espai de mig centímetre per posar al capdamunt la gelatina de taronja.

Per a la gelatina de taronja:
8. Barregem aigua, la gelatina restant i melmelada de taronja.
9. Deixem reposar fora de la nevera trenta minuts mínim.
10. Treiem les copes de la nevera i posem la gelatina de taronja al capdamunt. Les tornem a la nevera un mínim de trenta minuts. I és llest per servir!

Cal tenir cura de seguir tots els processos i temperatures, treballar amb nata muntada i gelatina és delicat.
Jo he tirat el resultat de varis intents. No sempre han de sortir bé les receptes a la primera i amb pastisseria sol passar.  Aquest postre és millor tenir-lo fet la vigília abans.

Disfruteu de la mousse suau i delicada.