translate

dilluns, 2 d’abril del 2012

47. Cupckaes de vainilla



Aquests dies que hem deixat enrere, han tingut lloc dos fets històrics;

 -El primer i que dóna lloc aquesta entrada, és el fet que la meva dona a estat a la cuina per fer una recepta, de les que a ella li entusiasmen, pastisseria o dolços ... doncs bé, aquí teniu la recepta, i les fotos del resultat.

La recepta que hem seguit és la que va penjar Martí de apuntsdecuina.com amb el títol Cupcake de vainilla.

Per elaborar la recepta es recomana, de fer la amb els més petits de la casa i si pot venir (com és el nostre cas) la "cossineta" Abril ,
també pot anar molt bé .  Amb dos anys és una experta en la "tast" de dolços, xocolata i pastissos.

L'equip de cuina era format per:

Xef: Sonía i Jordi .
Ajudants de cuina: Martina 6 anys, Ariadna 3anys, Abril 2anys.

 -L'altre fet històric és que, hem tingut una caiguda d'allò més ximple amb la BTT, i hem fot mal tot el cos, genolls pelats i barbeta trinxadeta ... uff! no hi deixo les dents per poc ... hem d'anar en conte, que tenim una edat!
 

Per la massa:

200 grms de sucre
140 grms de mantega pomada
2 ous
Una baina de vainilla
Un polsim de sal
150ml de llet
230grms de farina
1 culleradeta i mitja d’impulsor

Pel frosting:

150grms de mantega pomada
200grms de sucre llustre
Dus culleradetes d’essència de vainilla
Dos cullerades de llet
 

Elaboració de la massa:

  1. En un bol barregem la mantega amb el sucre fins tenir una massa homogènia i esponjosa. Afegim, un a un, els dos ous i ho reservem. Extraiem les llavors de la vainilla obrint-la longitudinalment i rascant amb un ganivet petit. Portem a ebullició la llet, les llavors i la baina i deixem refredar. En un altre bol, tamisem la farina, el llevat i la sal i ho barregem.
  2. Anem afegint poc a poc la mescla de la farina, llevat i sal a la de la mantega, sucre i ou. Un cop ben homogeneïtzat, afegim la llet prèviament colada.
  3. Col·loquem la barreja en una manega pastissera i omplim els motlles de magdalena ¾ parts (aquí és recomanable posar els papers a dins de motlles de muffins per evitar que s’obrin i/o es deformin). Enfornem uns 25 minuts amb el forn prèviament escalfat a 170ºC.

Pel frosting:

  1. Barregem tots els ingredients fins a obtenir una crema suau i homogènia, col·loquem en una manega pastissera i reservem a la nevera.
  2. Un cop els cupckaes siguin freds, posem el frosting per sobre en forma d’espiral, decorem, si volem amb sucre de colors, xocolata ratllada, …




18 comentaris:

  1. Perfectes per a aquesta hora de la tarda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tan sols vaig poder decorar quatre, les ajudantes estaven desesperades per berenar.

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Vaya cupcakes más estupendos , ideales para acompañar mi cafecito.
    Encantada de conocerte Jordi, por aquí me quedo!!!

    ResponElimina
  3. Riquisimos Jordi!Esta semana hemos coincidido,hacemos intercambio?
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que no me quedan!!

      Lo siento!!

      Nos tenemos que organizar para la próxima...jeje

      Un beso.

      Elimina
  4. nyam nyam!! me n'envies uns quants per demà esmorzar!!! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com m'agrada les visites de la Roser...

      Demanem un trifàsic que vinc... ;-)

      Elimina
  5. Ja pots felicitar a la dona i a les petites xefs, els hi han quedat de luxe!
    Millora't!
    Petons
    Sandra (Els fogons de la Bordeta)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic xunguillo!!
      Continua fent mal tot!!
      Estil futbolista professional amb "cuento"..jeje.

      La Sonia es una bona pastissera...i les petites són molt agraïdes!!

      Un peto!

      Espero participar ben aviat de les vostres iniciatives , veure si m'animo...

      Elimina
  6. Fa un parell d'estius vaig estar a Hondarribia...
    Extraordinàries les tapes, el peix i la gent!!

    Vaig visitar costa i pobles del prelitorals. Fantàstic...

    Tens un blog molt guapo!!

    Un peto.

    ResponElimina
  7. Dolores...

    Te recomiendo un pica-pica con unos buñuelos, una ensalada Alemana, un bacalao confitado, que e visto estos días en un blog que ni te cuento...

    Un beso y gracias!

    ResponElimina
  8. mmm, quina pinta tan bona!!
    Gràcies per fer-vos seguidors del nostre blog. Nosaltres ja us hem fitxat i també us seguim a partir d'ara.

    ResponElimina
  9. Que bona pinta!! m'apunto la recepta per fer-la amb els meus nens.
    Un petonet!!

    ResponElimina
  10. Quien pillara uno!!!!

    Y cuidado con esas caídas que la edad no perdona.

    Besos

    ResponElimina
  11. Nada más y nada menos que estupendos. Tienen que estar deliciosos. Un saludo.

    ResponElimina
  12. Hola Jordi,
    Qué buena receta has preparado, me encanta.
    Pasa por mi blog, tienes un regalo.
    Besos

    ResponElimina